Prvobitni sajt NBCG: old.nb-cg.me

POSJETA STUDENATA MASTER STUDIJA FILOLOŠKOG FAKULTETA IZ NIKŠIĆA

Studenti master studija Filološkog fakulteta iz Nikšića sa profesoricom dr Dušankom Popović boravili su juče, 9. novembra, u studijskoj posjeti Nacionalnoj biblioteci Crne Gore „Đurđe Crnojević“. 

Sa zadacima i odjeljenjima u Biblioteci upoznala ih Milenija Vračar, bibliotekarka savjetnica, a potom im  je Zbirku muzikalija, fonodokumenata i audio-vizuelne građe predstavila rukovoditeljka iste mr Natalija Bokan, bibliotekarka savjetnica.

O informacionoj i medijskoj pismenosti za korišćenje bibliotečkih izvora govorila je mr Vesna Kovačević, bibliotekarka savjetnica, a predavanje o uzajamnom i lokalnom on-line katalogu održale su bibliotekarke savjetnice: mr Vjenceslava Ševaljević i mr Đurđa Martinović.

Digitalnu biblioteku Crne Gore studentima je predstavila Zorica Sjekloća, viša bibliotekarka dok je „Retrospektivna i nacionalna bibliografija” bila tema prezentacije Milorada Milovića, bibliotekara savjetnika.

Nakon veoma interaktivnih i zanimljivih predavanja gosti su obišli i zgradu bivšeg Francuskog poslanstva, a njihov domaćin je bila rukovoditeljka Odjeljenja nacionalnog fonda, legata i stare i rijetke knjige Danijela Radulović, bibliotekarka savjetnica.

Cilj posjete bio je proširiti znanja i vještine neophodne za korišćenje bibliotečkih izvora tokom izrade naučnog rada.