Prvobitni sajt NBCG: old.nb-cg.me

ZBORNIK RADOVA PRVE MEĐUNARODNE KONFERENCIJE BIBLIOTEKARA, ARHIVISTA I MUZEOLOGA PREDSTAVLJEN NA 14. MEĐUNARODNOM PODGORIČKOM SAJMU KNJIGA I OBRAZOVANJA

Zbornik radova Prve međunarodne konferencije bibliotekara, arhivista i muzeologa „Libraries, archives and museums conference (LAM), Montenegro, 2018”, održane na Cetinju 24. i 25. maja prošle godine, predstavljen je u nedjelju, 7. aprila, na 14. Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja.

Zbornik, koji sadrži 19 stručnih radova, kao i sažetke radova učesnika koji nijesu na vrijeme poslali kompletan tekst, objavljen je u izdanju Nacionalne biblioteke Crne Gore „Đurđe Crnojević”. Urednica Zbornika je Dragana Marković, bibliotekarka savjetnica, a recezentkinje su: mr Bosiljka Cicmil, direktorica Centralne univerzitetske biblioteke Crne Gore i mr Azra Bečević- Šarenkapa, predsjednica Asocijacije informacijskih stručnjaka - bibliotekara, arhivista i muzeologa Bosne i Hercegovine.

Konferenciju je finansijski podržalo Ministarstvo kulture Crne Gore, u okviru Programa zaštite i očuvanja kulturne baštine za 2018. godinu.

O Zborniku su govorile: urednica Dragana Marković, bibliotekarka savjetnica i Bojana Joksimović, PR Nacionalne biblioteke. One su iskoristile priliku da prisutne obavijeste da će se 16. i 17. maja ove godine, održati Druga međunarodna konferencija bibliotekara, arhivista i muzeologa, te su ih pozvali da sažetke radova pošalju do 25. aprila na adresu: [email protected].