Prvobitni sajt NBCG: old.nb-cg.me

PRVA SJEDNICA NOVOG SAVJETA NBCG „ĐURĐE CRNOJEVIĆ

Prva konstitutivna sjednica novog Savjeta Nacionalne biblioteke “Đurđe Crnojević” održana je 01.03.2023. godine.

U skladu sa Zakonom o kulturi, Vlada Crne Gore je donijela Rješenje o imenovanju Savjeta Bibilioteke 28.12.2022. godine. Za predsjednicu Savjeta imenovana je prof. dr Tatjana Jovović, a za članove: dr Gojko Čelebić, Petar Pejaković, režiser, mr Ksenija Rakočević i, kao predstavnik zaposlenih ove javne ustanove, bibliotekar Boban Medojević. Sjednici su prisustvovali v.d.  pomoćnici direktora Slavica Glendža i Dragan Mirković, kao i rukovodioci svih organizacionih jedinica Biblioteke.

Direktorica mr Dragica Lompar je, zajedno sa svojim saradnicima, upoznala novi Savjet sa osnovnim funkcijama, organizacijom i tekućim aktivnostima NBCG “Đurđe Crnojević”. Takođe, dala je uvodno obrazloženje Izvještaja o radu za 2022. godinu i Programa rada za 2023. godinu, nakon čega su rukovodioci pojedinačno istakli najznačajnije aktivnosti odjeljenja kojim rukovode.

Nakon višesatne veoma konstruktivne rasprave, jednoglasno su usvojeni Izvještaj o radu za 2022. sa Finansijskim izvještajem, i Program rada za 2023. godinu.

Članovi Savjeta su izrazili zadovoljstvo svojim izborom u ovaj organ upravljanja, kvalitetom pripremljenih dokumenata i toplim prijemom u Nacionalnu biblioteku, kao i spremnost da daju puni doprinos unapređenju rada i statusa najznačajnije bibliotečke ustanove u našoj državi i njenih zaposlenih.