Prvobitni sajt NBCG: old.nb-cg.me

NBCG JE UČESTVOVALA NA 16. MEĐUNARODNOM PODGORIČKOM SAJMU KNJIGA I OBRAZOVANJA

Nacionalna biblioteka Crne Gore „Đurđe Crnojević” učestvovala je na Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja, šesnaestom po redu, koji je svečano otvoren 8, a trajao do 14. maja.

Na Sajmu koji je održan u Podgorici, a pod sloganom „Sa knjigom bez distance“, Biblioteka se predstavila svojim prepoznatljivim edicijama i naslovima iz domena bibliotečko-informacionih nauka, bibliografije i kulturne istorije Crne Gore.

Posjetioci, kao i ranijih godina, najveću pažnju i riječi hvale poklanjali su fototipskim izdanjima, a od svih naslova, po broju kupljenih primjeraka, izdvojile su se i publikacije: „Umjetničko blago Crne Gore”, akademika Pavla Mijovića, „Grbovnik”, autora prof. Božidara Šekularca i Aleksandra Samardžića, „Počeci štamparstva u Crnoj Gori”, koju je napisao Evgenij Nemirovski, dvojezično kritičko izdanje sa komentarom „Testament Đurđa Crnojevića“, priređivača Miloša Miloševića, te djelo „Stanjevići, stogodišnja rezidencija Petrovića”, koje potpisuje Ljubomir Kapisoda-Stanjević.