Prvobitni sajt NBCG: old.nb-cg.me

NBCG UČESTVOVALA JE NA TRI SAJMA KNJIGA ODRŽANA U CRNOJ GORI

Nakon pauze od godinu dana Nacionalna biblioteka Crne Gore „Đurđe Crnojević“ učestvovala je na tri sajma knjiga koji su održani u Nikšiću i Podgorici, uz poštovanje svih epidemioloških mjera.

U periodu od 23. do 27. septembra trajao je Jesenji sajam knjiga „Anderva book”. Zatim, od 27. septembra do 4. oktobra održan je i 15. Međunarodni sajam knjiga i obrazovanja, na kojem je promovisana knjiga „Građa za Crnogorski biografski leksikon, tom 1, Crnogorsko primorje” autora mr Dragice Lompar i Branislava Borilović, a od 6. do 10. oktobra i VII Internacionalni sajam knjiga.

Na svim sajmovima Biblioteka je predstavila svoja prepoznatljiva izdanja iz svijeta bibliotečko-informacione djelatnosti, kulturne istorije, savremene crnogorske književnosti, kao i vrijedne bibliofilske i bibliografske publikacije.

Posjetioci su bili u prilici da kupe naslove iz naše izdavačke produkcije po sniženim cijenama, ali i da porazgovaraju sa našim bibliotekarima te da saznaju nešto više o kulturnim događajima, u našoj organizaciji, koji su obilježili prethodni period, kao i o nekim budućim planovima i projektima.