Prvobitni sajt NBCG: old.nb-cg.me

A POEM BETWEEN US – PROJEKAT NA GLOBALNOM NIVOU

U toku je planetarni književni projekat pod nazivom "A Poem Between Us" - "Pjesma među nama", pokrenut od strane slovenačkog umjetnika Ištvana Išt Hujzana. Uključuje preko dvije stotine biblioteka i nacionalnih spremišta knjiga iz 200 zemalja sa svih 6 kontinenata.

 Radi se na formiranju jedinstvene zbirke knjiga poezije objavljenih u 2021. godini. Zamisao je da bude uključena prva knjiga poezije u svakoj od zemalja svijeta, objavljena u ovoj godini.

Nacionalna biblioteka Crne Gore “Đurđe Crnojević” je dostavila potrebne informacije o prvoj knjizi poezije koja je izdata u našoj zemlji u ovoj godini, a to je zbirka pod naslovom „Noćna mljekara“, autora Balše Vulevića.

Uvijek nam je zadovoljstvo da budemo dio međunarodnih projekata koji podstiču i podržavaju kreativnost, i promovišu crnogorske autora i stvaralaštvo upšte.

Ova zbirka će kao planetarna pjesma u formi skulpture služiti kao vremenska kapsula i simbol ljudske povezanosti kroz kulturu i ljepotu. Planirano je da po prvi put bude izložena u septembru ove godine u Meksiko Sitiju, u galeriji Proyectos Monclova: https://www.proyectosmonclova.com/