Prvobitni sajt NBCG: old.nb-cg.me

GENERALNA DIREKTORICA NACIONALNE AKADEMSKE BIBLIOTEKE KAZAHSTANA, PROF. DR MUNALBAEVA UMUTKAN DAURENBEKOVNA U NBCG “ĐURĐE CRNOJEVIĆ”

Generalna direktorica Nacionalne akademske biblioteke Kazahstana, prof. dr Munalbaeva Umutkan Daurenbekovna, posjetila je 14. juna 2021. godine NBCG “Đurđe Crnojević”.

Posjeta je organizovana posredstvom crnogorske Ambasade u Moskvi i ambasadora g. Milorada Šćepanovića, koji je ujedno akreditovan i u Kazahstanu na nerezidentnoj osnovi.

  Tokom dvočasovne posjete, kojoj su prisustvovali direktorica Dragica Lompar i pomoćnik direktora Dragan Mirković, gospođa Munalbaeva se upoznala sa istorijatom i organizacijom poslovanja naše najznačajnije bibliotečke institucije. Takođe, obišla je bivše Italijansko poslanstvo i izrazila veliko zadovoljstvo što je bila u prilici da sazna mnogo značajnih informacija tokom boravka u Crnoj Gori, i naročito o NBCG i o njenim vrijednim fondovima. Iskazana je obostrana spremnost nacionalnih institucija iz oblasti kulture za uspostavljanje partnerskih odnosa i saradnje u cilju upoznavanja građana naše dvije prijateljske zemlje sa kulturnom baštinom i tradicijom kazaškog i crnogorskog naroda.

  Direktorica Lompar je g-đi Munalbaevoj uručila prigodan poklon vrijednih naslova iz izdavačke produkcije Biblioteke.