Prvobitni sajt NBCG: old.nb-cg.me

POSJETA BIBLIOTECI GIMNAZIJE „SLOBODAN ŠKEROVIĆ” U PODGORICI

Zvanična delegacija  Nacionalne biblioteke Crne Gore „Đurđe Crnojević” koju je predvodila  direktorica mr Dragica Lompar, a u kojoj su bili i pomoćnik direktorice za razvoj Dragan Mirković, rukovoditeljka Odjeljenja za bibliotečko-informacioni sistem i digitalizaciju mr Vjenceslava Ševaljević i sistem inženjer Milutin Đukić, posjetila je juče, 25. septembra, Biblioteku Gimnazije „Slobodan Škerović” u Podgorici.

U svojstvu domaćina su ih dočekale: direktorica Biljana Vučurović i bibliotekarka Sanja Marjanović.

Sastanku je prisutvovao i Nebojša Raspopović, rukovodilac Matične službe u Narodnoj biblioteci „Radosav Ljumović” u Podgorici, u čijoj nadležnosti su sve školske i specijalne biblioteke sa područja opštine Podgorica.

Povod ovoj posjeti je bila želja da se Biblioteka Gimnazije podstakne da aktivno participira u bibliotečko-informacinom sistemu COBISS.CG, čija je punopravna članica.

Predstavnici Nacionalne biblioteke su upoznati sa kompleksnošću rada u ovoj Biblioteci, jer Gimnazija ima preko 2000 učenika koji koriste građu iz Biblioteke, a često i u samoj čitaonici. Međutim, svi prisutni su se složili da uprkos velikom obimu posla u Biblioteci, treba otpočeti sa unosom zapisa u lokalnu bibliografsku bazu podataka, uz pomoć kolega iz Narodne biblioteke „Radosav Ljumović” i iz Nacionalne biblioteke Crne Gore.