Prvobitni sajt NBCG: old.nb-cg.me

U POSJETI NARODNOJ BIBLIOTECI U ROŽAJAMA

Predstavnici Nacionalne biblioteke Crne Gore „Đurđe Crnojević” Dragan Mirković, pomoćnik direktora za razvoj, mr Vjenceslava Ševaljević, rukovoditeljka Odjeljenja za bibliotečko-informacioni sistem i digitalizaciju i mr Đurđa Martinović, bibliotekarka za informacioni sistem i licencirana predavačica za COBISS kurseve su juče, 19. septembra, obavili zvaničnu posjetu Narodnoj biblioteci u Rožajama.

Najprije je u prostorijama Opštine Rožaje upriličen prijem naših kolega.

Na sastanku su prisustvovali predstavnici kabineta predsjednika Opštine: potpredsjednik Redžep Kurbardović i sekretar za društvene djelatnosti Hamza Dacić, kao i direktorica Narodne biblioteke Rožaje Fetija Kurtagić i viši knjižničar Mirsad Nurković.

Nakon ovog sastanka predstavnici Nacionalne biblioteke su obišli prostorije Biblioteke kako bi se upozanli sa uslovima u kojima biblioteka egzsitira. Takođe je u kontekstu skorog uključenja u sistem COBISS.CG mr Đurđa Martinović zajedno sa stručnim bibliotečkim kadrom koncipirala Zapisnik o fondu, koji je jedan od preduslova za instaliranje lokalne baze podataka.