Prvobitni sajt NBCG: old.nb-cg.me

ŠALJITE NAM SVOJE FOTOGRAFIJE S KNJIGOM ZA MANIFESTACIJU NOĆ KNJIGE I ŠIRITE PORUKU: S KNJIGOM NISI IZOLOVAN

Dragi prijatelji knjige, bliži nam se deveta, ove godine i virtuelna Noć knjige koju obilježavamo 23. aprila, povodom Međunarodnog dana knjige i autorskih prava. Zato vas molimo da nam pomognete realizovati ovu Noć knjige, baš tako kako i zahtijeva tematika, s knjigom u ruci kao vodiljom kroz promjene jer #sknjigomnisiizolovan

Pokažite nam kako u digitalnom svijetu u kojem se sve neprestano mijenja, knjiga opstaje, nije ugrožena i kako je u ovo virtuelno doba njen uticaj i dalje jak.

Jedna od zanimljivih ideja, koju bismo mogli trenutno realizovati kao dio događanja za Noć knjige u virtuelnom svijetu, je DA NAM VI, DRAGI NAŠI, POKAŽETE KAKO STE U SVOJIM DOMOVIMA I KNJIGOM PRKOSITE IZOLACIJI #ostanidoma.

Pozivamo vas da nam do srijede, 22. aprila, šaljete fotografije na kojima pozirate s omiljenim knjigama ili knjigom.  Svi su pozvani priključiti se ovoj akciji, i stari i mladi, kako bismo zajedno na najbolji mogući način obilježili Noć knjige.

Od skupljenih fotografija napravit ćemo video izložbu koju ćemo prikazati na našoj stranici 23. aprila, u sklopu manifestacije Noć knjige.

Svoje fotografije šaljite u FB inbox Nacionalna biblioteka CG (https://www.facebook.com/nacionalnabibliotekacg) ili na mail nbcg@nb-cg.me uz hashtag #sknjigomnisiizolovan.

Radujemo se vašim fotografijama i zajedničkom virtuelnom slavlju knjige!

Knjige mijenjaju svijet. Svi koji čitaju, to znaju!

„Knjiga je najtiši i najpouzdaniji prijatelj; najpristupačniji i najmudriji savjetnik i najstrpljiviji učitelj.“  Čarls Vilijam Eliot