Prvobitni sajt NBCG: old.nb-cg.me

ODRŽANA SKUPŠTINA UDRUŽENJA BIBLIOTEKARA CRNE GORE

Skupština Udruženja bibliotekara Crne Gore održana je u petak, 27. decembra, u Nacionalnoj biblioteci Crne Gore ,,Đurđe Crnojević’’ na Cetinju.

Brojne delegate koji su došli iz svih krajeva Crne Gore pozdravila je predsjednica Udruženja, bibliotekarka savjetnica Jasmina Bajo i čestitala svim bibliotečkim radnicima i osoblju koje obavlja bibliotečko-informacionu djelatnost  27. decembar, Dan bibliotekara Crne Gore.

U prvom dijelu Skupštine održane su dvije prezentacije: rukovoditeljka Pomorske biblioteke Kotor, biliotekarska savjetnica Nataša Gobović i rukovoditeljka Gradske biblioteke Kotor, viša bibliotekarka Marija Starčević govorile su o kongresu IFLA WILC koji se održao u Atini od 24. do 30. avgusta 2019. godine, dok je viša bibliotekarka i koordinatorka za digitalizaciju u Nacionalnoj biblioteci ,,Đurđe Crnojević”, Zorica Sjekloća govorila  na temu ,,Digitalizacije vrijedne bibliotečke građe”.

U radnom dijelu Skupštine izabrani su članovi Nadzornog odbora i Suda časti Udruženja i donesena nova odluka o članarini Udruženja.

Na Cetinju je 27. decembra 1952. godine formirano Društvo bibliotekara Narodne Republike Crne Gore i taj datum se obilježava kao Dan bibliotekara Crne Gore.